Αρχική Σελίδα

Καλώς ήρθατε στο eXe
τον XHTML συντάκτη ηλεκτρονικής μάθησης
υποστηρίζεται από...
CORE Education
Εικονίδιο ηΔραστηριότητας Στόχοι: Εγχειρίδιο eXe

Μια γρήγορη παρουσίαση των ουσιαστικών στοιχείων του eΧe, και να σας κατευθύνει σε πρόσθετα παιδαγωγικά αντικείμενα και πόρους που μπορούν να σας οδηγήσουν σε περαιτέρω δικές σας (e-learning) επιδιώξεις ηλεκτρονικής μάθησης..

 

 

Αν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τη χρήση του eΧe, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το εισαγωγικό εγχειρίδιο, είτε:

  • Ξεκινώντας ένα νέο έργο (με τη χρήση του Αρχείο -> Δημιουργία),
  • Το άνοιγμα οποιουδήποτε υφιστάμενου έργου (με τη χρήση του Αρχείο-> Άνοιγμα),
  • Ή, το εκ νέου άνοιγμα ενός πρόσφατου (με τη χρήση του Αρχείο-> Πρόσφατα Έργα).

 

 


Μπορείτε πάντως να μεταβείτε στο εγχειρίδιο (tutorial) του exe επιλέγωντας
Βοήθεια -> Online εγχειρίδιο του eXe

Εικονίδιο ηΔραστηριότητας Αρχικές Γνώσεις : οι κόμβοι και το τμήμα του Περιγράμματος
Για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της εισαγωγικής εκμάθησης μέσα από το eΧe, θα πρέπει να ξέρετε πώς να πλοηγηθείτε μέσω των σελίδων περιεχομένου ( "κόμβοι") χρησιμοποιώντας το τμήμα Περιγράμματος του eXe. Αυτό είναι το παραστατικό-γραφικό μέρος της διεπαφής χρήστη του eXe που χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί η ιεραρχική δομή (το περίγραμμα) του περιεχομένου σας.

Πρώτον, εντοπίστε το τμήμα Περιγράμματος στο πάνω προς τα αριστερά μέρος του eΧe. Θα πρέπει να είναι κάπως έτσι:

 

  • Μπορείτε να κάνετε κλικ στα τετραγωνάκια (με το σύμβολο της πρόσθεσης και της αφαίρεσης) στον κόμβο του περιγράμματος για την επέκταση ή τη σύμπτυξη τμημάτων του περιγράμματος.

  • Μπορείτε να αλλάξετε το συνολικό μέγεθος του Περιγράμματος σύροντας είτε τα κάτω ή τα δεξιά όρια των συνόρων.

  • Αν το όνομα ενός κόμβου δεν ταιριάζει πλήρως στο Περίγραμμα, μπορείτε να σύρετε το κέρσορα του ποντικιού σας πάνω από το όνομα του κατατετμημένου ονόματος κόμβου για να δείτε ολόκληρη την ονομασία.

 

Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας κλικ σε κάθε κόμβο του ενδιαφέροντος σας για να δείτε τα περιεχόμενα του κόμβου αυτού, στο τμήμα της οθόνης όπου γίνεται το μεγαλύτερο μέρος της διεπαφής με το χρήστη: το Συγγραφικό τμήμα (Authoring-Συγγραφή). Σε αυτό το τμήμα βρίσκεται και το κείμενο που διαβάζετε αυτή τη τιγμή.


Εικονίδιο ηΔραστηριότητας Αρχικές Γνώσεις : εισαγωγή περιεχομένου

Από τη στιγμή που το εγχειρίδιο αυτό αποτελεί από μόνο του ένα πραγματικό έργο eXe (αλλά όχι ένα εξαγόμενο πακέτο), θα χρειαστεί να γνωρίζετε το τρόπο για να επιστρέψετε στη φάση της προεπισκόπησης, καθώς έχετε διαπιστώσει ότι έχετε ενεργοποιήσει τη δυνατότητα επεξεργασίας :

Μην ανησυχείτε, είναι πολύ εύκολο να βγούμε από την κατάσταση επεξεργασίας. Απλά κάντε κλικ στο πράσινο σημάδι επιλογής στα αριστερά για να δείξετε ότι η επεξεργασία είναι πλήρης, ή στο μπλε βέλος ακριβώς δεξιά για να αναιρέσετε τις αλλαγές που μπορεί να έχουν γίνει:

Όπως θα ανακαλύψετε αργότερα στο εγχειρίδιο, η δυνατότητα επεξεργασίας ενεργοποιείται κάθε φορά που κάνετε διπλό κλικ στο πλαίσιο του περιεχομένου, ή  όταν κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε από τα εικονίδια επεξεργασίας:


Εικονίδιο ηΔραστηριότητας Ελεύθερη Δραστηριότητα

Τώρα, ξεκινήστε την εξερεύνηση της εισαγωγικής εκμάθησης μέσα από το eΧe και πλοηγηθείτε στις σελίδες μέσω του τμήματος Περιγράμματος του eXe. Ασχοληθείτε με τους "κόμβους" και τις σελίδες μέσα από το περιεχόμενο του εγχειριδίου και εξασκηθείτε παίζοντας με το δικό σας ρυθμό. Καλή διασκέδαση!